Je bekijkt nu Week van het weven 2018
btr

Week van het weven 2018

  • Berichtcategorie:Weeftoerist

M’n zus, met wie ik sinds m’n geboorte heel close ben, zag ik de laatste tijd niet meer zo heel veel. Dus bedacht ik dat we samen maar iets moesten ondernemen.

Zo rondneuzend op internet kwam ik de weefweek tegen. Zowel m’n zus als ik houden erg van draden en stoffen, dus samen naar de weefweek zou een leuke manier zijn om een paar dagen met elkaar op te trekken. En zo geschiedde.

We ontdekten een paar leuke dingen. Zoals het stok-weven. Lijkt me geweldig om met m’n kleindochter van vijf te doen.

Een tweede verrassing was een grote, namelijk het Weefcollectief Fryslan. We hebben onze ogen uitgekeken. Een hal vol weefgetouwen en een aantal zeer enthousiaste dames van jong tot zilvergrijs die niet uitgesproken raakten over hun hobby en het collectief.