Je bekijkt nu Evenaar
mde

Evenaar

Ineens snap ik het gezegde dat “schaarste creatief maakt”.

Bij gebrek aan een evenaar/effenaar, geen geschikt apparaat op Marktplaats en het geld niet over voor een nieuwe, maakte dat ik ging speuren op internet naar zelfgemaakte  exemplaren. Ik kwam twee soorten tegen. Effenaars met schroefoogjes en effenaars met spijkers. De keus heb ik aan m’n man gelaten. En aangezien de bouwmarkt dicht was op het moment dat ik het vroeg, viel de keuze op materiaal dat al in huis was. Een plankje met twee rijen spijkers, waarbij de spijkers verspringen en een afstand van 2 cm hebben. Omdat ze verspringen is dit wel een 1 cm effenaar.

Voorboren was wel noodzakelijk om splijten van het hout te voorkomen. Om de draden te borgen tijdens het opbomen, gebruikte ik postelastieken.

cof