Je bekijkt nu Spinnewiel

Spinnewiel

  • Berichtcategorie:Divers

M’n telefoon staat op uit. Geen geluid-, tril- of lichtsignalen. Heel gebruikelijk als we in vergadering zijn. Dan blijft de aandacht bij het overleg.

Aan het eind van de vergadering checkte ik of ik gemiste telefoontjes had. Dat niet, maar wel een Whatsapp. “is dit iets voor jou?” stond er onder een foto van een spinnewiel. Ik glimlach. De schat kijkt altijd of er iets is waarmee hij me blij kan maken. De foto was al drie uur oud. Zo te zien niet vanuit de kringloop in Almelo. Hij zal vast niet bij het spinnenwiel zijn blijven wachten op m’n antwoord. Wel een leuk ding, maar ik wil niet dat Manlief halsoverkop weer in de auto stapt naar een kringloop in weet-ik-waar om vervolgens te ontdekken dat het al verkocht is.

En daarnaast…… wil ik wel spinnen? Ja, nee, ja, nee….ik weet het niet. Vroeger als jonge meid heb ik heel wat vachten weg gesponnen op m’n oude vertrouwde Louët die ik met pijn in m’n hart uiteindelijk verkocht heb. Als ik al zou willen spinnen, wil ik dan toch niet liever weer een Louët?

“Leuk ding, maar nee dank je wel” app ik terug. Daarmee denk ik manlief een reis te besparen en zet het spinnewiel uit m’n hoofd.

Maareh…. het spinnewiel liet zich niet uit m’n hoofd zetten. “Toch wel een apart ding” zeg ik tegen mezelf. Helemaal van metaal. Ziet er wel heel leuk uit. Bovendien heb ik nog een zak vlas en een zak ongesponnen wol thuisliggen. “Voor de liefhebber” had ik eerder besloten, om nu te constateren dat de laatste 2 jaar de liefhebber nog niet gevonden heb die me los wil maken van de vlas en de wol. “Zou het ook zelf kunnen spinnen en dan weven” bedenk ik. Maar het is te laat.

Na m’n werkdag wandel ik het huis binnen. Onderzoekend zit m’n man voorover gebogen over….. jawel het spinnewiel. “Je reageerde maar niet, maar ik vond het zo’n leuk ding. Later zag ik pas dat je het niet wilde. Ik verkoop het wel weer op marktplaats” meldde hij.

“WAAAT nee hoor. Dat ding blijf hier” riep ik bijna verrukt. In het echt is de draadjesmaker nog veel mooier dan op de foto. Ook is de bediening van het wiel top. Compleet met haspel. En met klossen. En heel simpel af te stellen. Zonder leertje. Deze lijkt zelfs nog beter en dan de Louët die ik had. Na een stukje spinnen staat m’n besluit helemaal vast. Deze Marc spinnewiel mag hier blijven wonen. We adopteren hem.