Je bekijkt nu Weversmarkt in Hoorn

Weversmarkt in Hoorn

  • Berichtcategorie:Weeftoerist

Wat een garen, maar nog meer wat een lonten. Wat voelt de lont van hennep zo anders dan de lont bamboe. En wat glanst de lont geverfde zijde prachtig. En dan die kraam met die enorme bollen Merino lont wol. Jammie! Al dit spinmateriaal maakt me hebberig. Ik krijg een reuze zin om weer te gaan spinnen. Toch laat ik me niet verleiden. Ik heb nog zooooooooveeeeeeeeel garen.

Vol bewondering kijk ik naar de kleding van Elly Korteweg en van Fini Wiersma. Ik zie m’n dochter al lopen in die mooie blauwe jas van Fini en mezelf in het bordeaux rode/rose/grijze vest van Elly. De prijskaartjes laten bedragen zien die heel realistisch zijn voor dit soort kunstwerken. Desondanks laat mijn portemonnee dit niet toe. Als troost streel ik nog maar eens over de zachte stof.

Hey de weefwinkel. Nee ik wil geen garen meer kopen, maar voor de volgende cursus heb ik 22/2 cottoline nodig. En dat heb ik nu net niet in huis. De opdracht was om twee contrasterende kleuren te nemen en kies ik op goed geluk twee kleuren waarvan ik denk dat ze bij m’n bamboe keukenmuur passen. Thuisgekomen blijkt dat ik helemaal niet zo verkeerd gegokt heb.

In de trein naar huis kijk ik op m’n fitbit-horloge en blijkt dat ik zo’n 20.000 stappen gelopen heb. Ongeveer 14 km. En dat was niet alleen van de markt. Want heel eerlijk gezegd heb ik heel veel kramen overgeslagen. Het vilten is niks voor mij en ik kwam ook niet voor de vele haak- en breikramen. Maar Hoorn is een leuke plaats. Dus me uitstekend verder vermaakt bij de vele leuke winkels.