Je bekijkt nu Loom of Fate

Loom of Fate

  • Berichtcategorie:Weeftoerist

De Loom of Fate is een oud weefgetouw van een wever met mystieke eigenschappen. ” Lang geleden heeft een groep wevers een geheime boodschap in de stof gedecodeerd “, zegt Sloan.

Ken je de film “Wanted“? Deze film gaat over dit weefgetouw. Steeds zou er in een stukje weefsel een code ingeweven zijn. Ik noem het weeffoutjes, maar in de film zijn deze foutjes een code. Als de verticale draad bovenlangs een horizontale draad te veel oversloeg in een linnenweefsel geldt deze voor een “1”; als het aan de onderzijde twee horizontale draden kruist, is het een “0”. Eenmaal gedecodeerd, onthult de binaire code de naam van de persoon waarvan het lot heeft besloten dat deze moet sterven.

Nee natuurlijk geen leuke toepassing van het weven. Maar wel grappig vind ik het dat weefsel blijkbaar zo intrigeert dat het mystieke eigenschappen toegekend wordt.