Je bekijkt nu De intelligentie van de hand

De intelligentie van de hand

Ik blijf genieten. Zojuist een lezing gevolg van Monica Auch over de intelligentie van de hand. Monica is opgeleid tot arts en is een weefster.

Zij doet onderzoek naar de invloed naar de intelligentie van de hand. Dit wil zeggen dat ze wil snappen hoe het kan dat haar handen doen wat haar brein bedenkt en hoe het kan dat dingen die de handen ervaren en voelen opgeslagen worden in het brein. Daarbij heeft ze b.v. onderzoek gedaan naar de effecten van repeterende handelingen op het brein, zoals breien. M.n. wilde ze weten welke delen van de hersenen aangeboord worden op het moment dat de repetitie wordt onderbroken. Is dat dan het creatieve deel van het brein. Wordt je creatiever als je dat deel van het brein meer stimuleert?

Zeer interessant om de lezing een keer te horen https://vimeo.com/215657149