Je bekijkt nu Vilten! Niks voor mij…

Vilten! Niks voor mij…

  • Berichtcategorie:Divers

Lang heb ik gedacht dat vilten niks voor mij zou zijn. Zo’n zeepwaterbad leek me maar niks. Daar is mijn huis niet voor geschikt. Ik bleef dus ver van het vilten. Tot………… ik toch nieuwsgierig tijdens het textielplus festival de workshop sjaal vilten van de online viltschool volgde. Ja er kwam water en zeep aan te pas, maar het zag er niet uit dat daarna de vloer en alles onder zeepsop zat.

Het leek me een enorm leuke activiteit voor m’n kleindochters. Tig YouTube filmpjes over vilten met kinderen verder, stonden de dametjes vanmorgen om 8.30uur  bij me op de stoep. De meiden waren direct heel enthousiast. Eerst hebben we kleine zeepjes een vilten jasje gegeven. Daarna armbanden gevilt. Vervolgens gingen de meiden zelf los. Op de foto zie je hoe de jongste een kerstboom aan het maken is. Alle werkjes zijn geweldig gelukt. Zeker voor herhaling vatbaar.

Maar eh….. zelf heb ik nog steeds niet gevilt. Ik denk dat ik binnenkort toch een sjaalviltpakketje bestel.