Je bekijkt nu Sneeuwrijk begin(ners cursus getouwweven)

Sneeuwrijk begin(ners cursus getouwweven)

  • Berichtcategorie:Divers

Echt bijzonder. 11 Maart 2023, de hele wereld leek wit. Het had serieus gesneewd en gevroren. Twee deuren van de auto konden niet open, de buitenspiegel klapte niet meer open. Na 20 minuten de auto sneeuw- en ijsvrij gemaakt te hebben, kon ik eindelijk naar cursus. Heerlijk vanuit de warme winkel van Stiel Wolwerkplaats keek ik uit op een besneeuwd weiland.

De sneeuw had geen invloed op de cursus. Om half tien zaten we met z’n allen aan de koffie met een heerlijke plak eigen gebakken cake van Elma en Wilma. Het was al direct duidelijk, deze cursugroep bestaat uit mensen die het weven goed onder de knie willen krijgen. 2 cursisten doen of gaan Weef Opleiding Nederland doen. De aantekenblokken lagen steeds binnen handbereik en steeds werd er met de de uitleg over de garenberekening meegeschreven.

Anders dan anders, omdat het anders niet in de agenda te krijgen was, hebben we nu twee dagen achter elkaar gewerkt. Gisteren de hele dag en vandaag tot ongeveer half twee- twee uur. En wat is er veel gedaan. Iedereen kan nu thuis het eerste werkstuk afweven. Wat ben ik alweer benieuwd naar de ervaringen van de cursisten. Maar nog even geduld. Over twee weken is de volgende les.