Je bekijkt nu Kitty van der Mijll Dekker

Kitty van der Mijll Dekker

  • Berichtcategorie:Weeftoerist

Voor de derde keer in een periode van 5 jaar bezocht ik een tentoonstelling van Kitty van der Mijll Dekker. Ondanks dat ik genoten heb van de vorige twee tentoonstellingen en daar nieuwe dingen gehoord en ontdekt hebt, realiseerde ik me pas echt wat de invloed van Kitty is geweest op het uiterlijk van het huishoudlinnen.

Tot aan het tijdperk Kitty bestonden er in Nederland alleen pompdoeken, de ouderwertse rood en blauwgeblokte theedoeken. Overigens zijn doeken deze nooit geheel weg geweest, maar wel zijn er vele kleurige theedoeken bijgekomen. En dat was juist het werk van Kitty, die destijd bij de firma van Dissel in Eindhoven werkte. En nog steeds zijn al haar ontwerpen supermodern.

Wil je nog gaan kijken naar niet alleen de theedoeken, maar ook naar andere ontwerpen zoals damasten, wandkleden, kleding en een deel van het werk van haar echtgenoot? Dat kan nog t/m 29 mei 2023 in het Noord-Veluws museum in Nunspeet.