Back

Weven zonder fouten bestaat niet

Zoals al eerder genoemd WEVEN ZONDER FOUTEN BESTAAT NIET

Natuurlijk wil je het mooiste weefwerk maken. Hier gaat leren met vallen en opstaan aan vooraf. Omarm je missers, je fouten, de avonden waarop je je schering weer op orde moet krijgen omdat je te snel de kruisfixatie weg gehaald hebt enz. Omarm het en leer ervan.

De meest belangrijke les die ik je denk ik mee kan geven is, corrigeer niet meer dan nodig is en blijf niet corrigeren. Dus probeer fouten en problemen zo simpel mogelijk op te lossen door zo min mogelijk opnieuw te doen. Blijf niet corrigeren, foutjes zijn ook de charme van het echte handwerk. Niet dat je ze nu expres moet gaan maken [smile]. En ook, soms ontstaan uit missers de mooiste dingen.

Oefening baart simpelweg kunst. Iets wat je nu moeilijk vindt of waar je steeds een misser maakt, kan na een paar werkstukken kinderspel zijn.

Bovenal GENIET. Geniet van iedere stap van het weefproces, van het bedenken van wat je wilt maken, via het weefgereed maken van je getouw tot het doek van de doekboom rolt. Dit prachtige doek is ontstaan onder jouw handen.