Basiscursus getouwweven najaar 2023

Ik kan altijd zo genieten van met name de eerste les van de basiscursus getouwweven. Heerlijk nieuwe mensen leren kennen en horen wat hen naar de cursus brengt.

Iedere groep is anders. Soms heeft een aantal cursisten al wat weefervaring en vaak is alles abacadabra. Voor mij is het ook abacadabra. Zeker als een groep bestaat uit cursisten die nagenoeg blanco zijn wat betreft weven.  Het is bijna niet te geloven hoeveel zij kunnen aan het eind van de cursus. Alsof er een toverspreuk is uitgesproken.

Gisteren is er weer een nieuwe groep gestart. Heerlijk om te zien hoe snel het enthousiasme er volop is. Er werd hard gewerkt en toch was er ook genoeg tijd voor wat persoonlijker contact. Ik was heel blij met de aanpassing die m’n man Sjoerd heeft gemaakt aan de scheerharken. Deze kunnen nu ook rechtop staan. Hierdoor kan er gemakkelijker een goede houding tijdens het scheren gekozen worden.

Altijd gezellig en goed is het natuurlijk bij Stiel, Wolwerkplaats. Elma, zorgde ervoor de dat de cursisten en ik niets tekort kwamen. Voor de lunch had ze een heerlijk pompoen-linzensoep gekookt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.