De Katie Loom krijgt ook helpende handen en een evenaar

Wat een geweldige samenwerking met de producent van de helpende handen en de evenaar voor de Katie Loom. Tekeningen en foto’s werden over en weer gestuurd. En steeds kwam het laatste prototype dichterbij tot deze afgelopen maandag afgeleverd werd. Gisteren en vandaag zijn de prototypes goed uitgetest door Joke, Ilse en mijzelf.

Wat ons betreft zijn er nog twee kleine verbeteringen wenselijk. Eén daarvan had de producent ook al ontdekt. Super dat het nu zo ver is dat het set in productie genomen kan gaan worden.

Heb je interesse? Je kunt al een pré-order plaatsen.

Hoe het werkt?

Doe alle hendels naar beneden. Hierdoor is er plaats om de evenaar bovenop het getouw te plaatsen. De drie klemmen zorgen dat  de evenaar stevig blijft zitten. We hebben gekozen voor een evenaar met een centimeter verdeling. Hierdoor kan je  ook met dikkere garens werken.

De hoge helpende handen plaats je aan weerszijden van de strijkboom. De strijkboom is voldoende breed om tussen de twee helpende handen de volledige weefbreedte te benutten.

Na het opbomen zet je de kruislatten in de lage helpende handen. Deze helpende handen plaats je dicht tegen het schachtenhuis aan. Ze worden geklemd op brede deel waar de twee zijstaanders elkaar overlappen. Je hebt hierdoor goed zicht op het kruis en je kunt gemakkelijk bij de scheringdraden.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.