Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Cursus: Twee dagen onder de wol door Eva Klee (VOL)

23 mei @ 10:00 am - 5:00 pm

Twee dagen lang gaan we met Eva Klee onder de wol. Wol is een fascinerend materiaal dat mag rekenen op hernieuwde aandacht.  Doel is om met andere ogen naar wollen stoffen te kijken en te ervaren welke metamorfose een wollen stof tijdens de nabehandeling na het weven nog kan ondergaan. Deze cursus staat in eerste instantie niet in het teken van het verbeteren van je weeftechniek, maar Eva zal hier wel op ingaan.

De voorpret voor de cursus kan direct na je inschrijving en betaling beginnen. Je krijgt dan een downloadlink naar de beschrijving van de voorbereiding. Je kunt al direct gaan weven met wol en/of eerdere geweven wollen proeven of werkstukken verzamelen.

Een lezing over wolprojecten die Eva heeft geweven maakt deel uit van deze cursus. Zij zal onder andere vertellen over het wollendeken-project waar zij en Pollyanna Moss in samenwerking met het Weverijmuseum in Geldrop aan werkt. Je hoeft je dus niet apart voor de lezing aan te melden, als je je ingeschreven hebt voor deze cursus.

De cursus wordt begeleid door Eva Klee. Wil je meer over Eva weten, kijk dan deze aflevering van BinnensteBuiten.

Voor wie:
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het weven met en nabehandelen van wol. Je wilt je verdiepen in de eigenschappen en de mogelijkheden van het materiaal. Je leert je weeftechniek te finetunen op wol.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je zelfstandig kunnen weven en evt. weefproblemen zelf kunnen oplossen. Je bent ervaren op een schachten- of hevelrietgetouw.

Aanmelden via deze link.

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://weeffanaat.nl/wf/product/onder-de-wol-met-eva/

Organisator

Weeffanaat
E-mail
info@weeffanaat.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

DS Jonkerschool
Kerkstraat 1
Lathum, 6988 AE Nederland
+ Google Maps