Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductie Meta Weave (voor minder computervaardigen) door Diane Stielstra

27 september @ 2:00 pm - 4:30 pm

€25,00

MetaWeave is een gratis weefprogramma met enorm veel mogelijkheden. Het programma is eenvoudig in het gebruik en is Nederlandstalig met enkele vlaamse begrippen. Zowel voor beginnende als zeer ervaren wevers heeft MetaWeave veel te bieden. Je kunt eenvoudig bindingtekeningen maken, ontleedde stoffen invoeren waardoor er automatisch een bindingstekening gemaakt wordt en ook bij het ontwerpen laat MetaWeave haar krachten zien.

Ondanks dat het programma eenvoudig in het gebruik is en het daarom ook zeer geschikt voor de minder computervaardigen , kan de introductie-workshop je net over het drempeltje helpen om het programma te gaan gebruiken.

De workshop is met recht een introductieworkshop. Je wordt op weg geholpen met de meest voorkomende functionaliteiten. Meer gespecialiseerde functionaliteiten mag je daarna zelf ontdekken. In ieder geval ben je na de introductieworkshop in staat om:

  • zelf bindingstekeningen te maken
  • bestaande bindingstekeningen te openen en te wijzigen
  • je kunt vanaf een bestaand stuk stof een bindingstekening maken.

Op 27 september wordt de introductie workshop twee keer gegeven.

In de middag (deze workshop) wordt de cursus gegeven voor wevers die

  • weten hoe een laptop werkt, bestanden kunnen opslaan en terug kunnen vinden en een muis kunnen hanteren. Je hoeft hier niet heel vaardig in te zijn. De docent kan hulp bieden, maar de basis van het werken met een laptop moet je wel begrijpen.
  • in het bezit zijn van een windows laptop + muis hebben (indien je wilt deelnemen met een apple laptop, weet dan dat je geen advies of assistentie van de docent kunt krijgen bij het werkend krijgen van MetaWeave)

In de ochtend wordt de workshop gegeven voor computervaardige wevers. 

Vul als je meerder plaatsen tegelijk reserveert, voor iedere persoon de naam en mailadres in. Reserveer je alleen een plaats voor jezelf, dan kan je je naam en mailadres bij het afrekenen invoeren. Inschrijven is mogelijk t/m 13 september 2024.

Gegevens

Datum:
27 september
Tijd:
2:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
€25,00
Evenement Categorie:

Organisator

Weeffanaat
E-mail
info@weeffanaat.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Almelo
Het Baken 3
Almelo, 7607AA Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
MW middag 27 sept
25,00
2 beschikbaar