Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerexpositie: ‘Duik in Tweka

05 juli - 15 augustus

Ontdek de geschiedenis van Nederlandse badmode via Tweka In het Weverijmuseum in Geldrop.
Een bijzonder expositie over de geschiedenis van de Nederlandse badmode en het iconische merk Tweka. De expositie laat het verhaal zien van de Nederlandse badmode met de fraaie Tweka-sportcollectie, eigentijdse reclamefilmpjes en de ontwikkeling van de Geldropsche Tricotagefabriek Tweka.

“Deze opmerkelijke tentoonstelling is het resultaat van een nauwe samenwerking met gastconservator Ellen Beumer, een vooraanstaande conceptdesigner body- en beachwear, tevens docent aan Summa Fashion,” zegt conservator Eric Berkers van het Weverijmuseum.

“Het gaat verder dan een eerbetoon aan Tweka’s rijke erfgoed; het is een reflectie op hoe badmode een verhaal vertelt van emancipatie, mode en culturele verschuivingen.” Het bedrijf, opgericht in 1916 door Jacques de Heer, experimenteerde met vernieuwende ontwerpen om zwemkleding draagbaarder te maken. De tentoonstelling traceert de ontwikkelingen die de Nederlandse badmode hebben gevormd tot wat het vandaag is.

Naast de historische ontwikkeling van badmode, belicht de tentoonstelling ook recente trends en ontwikkelingen. Van wollen zwembroeken en badpakken met ruches tot aan triangel bikini’s, “Duik in Tweka” biedt een veelzijdige kijk op een eeuw van badmode-evolutie.

Summa College
Tegelijkertijd met de expositie zijn er ook werken te zien van de studenten van Summa Fashion. Geïnspireerd op de Tweka-collectie, laten zij hun kijk zien op de huidige Nederlandse badmode. Met nieuwe materialen en onconventionele doelgroepen geven zij een verrassende toevoeging  aan de expositie.

De tentoonstelling “Duik in Tweka” opent haar deuren op 5 juli 2024, en zal gedurende de zomerperiode te zien zijn in het Weverijmuseum Geldrop. De openingstijden van het museum zijn van woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De museumkaart is geldig.

Gegevens

Begin:
05 juli
Einde:
15 augustus
Evenement Categorie:
Site:
https://weverijmuseum.nl

Organisator

Weverijmuseum Geldrop
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Weverijmuseum
Molenstraat 21
Geldrop, 5664 HV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie