Handdoek voor mijn kleinzoon

In 2013 waren m’n man en ik in Italië. We trokken door Toscane en overnachtten regelmatig in een bed&breakfast. De eerste keer dat we een “theedoek” kregen ter grootte van een handdoek om ons te drogen na het douchen, vonden we het maar wat gek. Maar wonderwel beviel het ons heel goed. De katoen handdoeken droogden uitstekend en voelden aangenaam aan.

Naderhand in Nederland ben ik nog op zoek geweest naar een adresje om dit soort handdoeken te kopen. Helaas geen adres kunnen vinden.  Nu ik inmiddels een aantal theedoeken geweven hebben, heb ik besloten een “Italiaanse handdoek” te weven.

Op marktplaats heb ik twee grote konen katoen (blauw en groen) op de kop kunnen tikken. Na een paar avondjes spelen met Winweef had ik het patroon staan. Nog een paar weekjes weven (niet full-time hoor) was de handdoek klaar. Wat een genot om het van getouw af te laten rollen.

Nog snel een lusje weven, de zoom erin en nog wat kleine foutjes wegwerken en het doek kon gewassen worden. Met het heerlijke weer van gisteren was het natuurlijk snel droog.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.