Klee lezing

In anderhalf uur tijd vertelde Eva over haar werk en over het project Shed and Heddle.

Shed and Heddle is een project van ontwerper Pollyanna Moss en wever Eve Klee dat kennis over het weven met wol in de regio Noord-Brabant blootlegt.

Beginnend bij de schapenstal en eindigend met een 100% wollen deken, onderzoeken Moss en Klee samen hoe lokale wol opnieuw kan worden toegepast in garenspin- en weeffaciliteiten aanwezig in textiellaboratoria en weefateliers in de regio. Het project speelt zich af op drie locaties: de schapenstal op de Strabrechtse Heide in Heeze, het New Order of Fashion Textiellab in Eindhoven en het Weverijmuseum in Geldrop.

Gedurende een periode van negen maanden werken Moss en Klee op deze locaties aan hun onderzoek naar het weven met wol van schaap tot weefgetouw. Binnen het proces van het maken van een deken voeren ze een casestudy uit van kle

inschalige productie. Shed and Heddle redt wol die anders zou worden verspild, om opnieuw in het weefgetouw te worden geïntroduceerd. Door vezelverwerking en weefmogelijkheden van semi-gemechaniseerde, bestaande textiellaboratoria toe te passen, creëert het duo een reeks dekens. Het resultaat is een materiaalonderzoek dat aan de hand van verschillende technieken en combinaties de waarde van lokaal wol bestudeert.

Lees meer op de website van Polyanna Moss

Natuurlijk had Eva ook een hele voorraad samples bij zich waarover ze haar ontdekkingen vertelde.

De volgende lezing van Eva Klee via Weefnetwerk is op 15 november 2024. Dan staan de transparante weefsels  centraal. Inschrijven kan via de webshop.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.