Ook de scheerharken zijn vanaf medio juli leverbaar

Zo fijn!!! Net twee dagen voor m’n vakantie heb ik een go kunnen geven aan de productie van de eerste serie scheerharken.

“Scheerharken?” hoor ik je vragen? “Wat zijn dat?”

Eigenlijk geen idee of dit de werkelijke naam is van het scheerhulpmiddel dat nu in de webshop staat. Het is geen scheerraam, en ook geen scheermolen. Het uiteinde doet me aan een hark denken. Vandaar de naam scheerhark.

Sjoerd heeft aan de wieg van deze scheerharken gestaan. Ik wilde een compacte scheerhark die gemakkelijk samen met een Louët Erica in één tas kon. Cursisten kunnen tijden de basiscursus getouwweven zo’n pakket huren, zodat ze niet meteen al een weefgetouw en toebehoren hoeven aan te schaffen.

De scheerharken zijn goed uitgeprobeerd en steeds werd er een verbetering bedacht en uitgeprobeerd. Op enig moment waren de scheerharken in het gebruik super. En steeds meer wevers vroegen of Sjoerd ook zoiets voor hen kon maken. Echter doordat Sjoerd het gereedschap er niet voor heeft, bleven de scheerharken er houtje-touwtje uitzien. Dit wilde hij niet verkopen.

Vervolgens heb ik gezocht naar een producent die een reeks wilde produceren. Dit is een reïntegratiebedrijf geworden waarmee vanaf januari dit jaar veelvuldig en intensief overleg is geweest. Vandaag is het 3e prototype geleverd en hier heb ik zojuist een go voor gegeven. Door keuzen in materiaal, productiewijze enz. was het mogelijk om de prijs laag te houden. Voor €65,– euro kan deze schitterende scheerhark gekocht worden.

De scheerhark is van onbehandeld hout. Het is mogelijk om een schering van ongeveer 6 meter lengte te maken. Voor meer bijzonderheden verwijs ik je graag naar de webshop. Mocht je te laat zijn met bestellen, schrijf je dan in voor de wachtlijst. Zodra er 10 wachtenden zijn wordt een tweede serie van 30 scheerharken geproduceerd.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.