Een Weefavontuur in de Sneeuw

Op 11 maart 2023 werd de wereld bedekt met een dikke laag sneeuw. Ondanks de uitdagingen die dit met zich meebracht, liet ik me niet tegenhouden en maakte ik mijn auto sneeuw- en ijsvrij. Ik was vastberaden om de weefcursus bij Stiel Wolwerkplaats te geven, waar ik vanuit de warme winkel uitkeek op een besneeuwd weiland.

De sneeuw en kou hadden geen invloed op onze cursus. We begonnen de dag met een kop koffie en een stuk eigengebakken cake, verzorgd door Elma en Wilma. Het was meteen duidelijk dat deze groep cursisten echt gemotiveerd was om het weven onder de knie te krijgen. Sommigen van hen waren zelfs van plan om de Weef Opleiding Nederland te volgen. Ze hielden hun aantekenblokken altijd binnen handbereik en maakten aantekeningen tijdens de uitleg over garenberekening.

Deze cursusstart was anders dan normaal, omdat we twee dagen achter elkaar werkten. Gisteren de hele dag en vandaag tot halverwege de middag. En wat hebben we veel bereikt! De cursisten van deze weefcursus waren enorm gemotiveerd om de kunst van het weven te leren. Met hun aantekenblokken paraat waren ze altijd klaar om nieuwe informatie op te nemen.

Iedereen kan nu thuis aan de slag met zijn of haar eerste weefproject. Ik kijk al uit naar de ervaringen van de cursisten, maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. Over twee weken staat de volgende les gepland.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.