Sokken breien

Ondanks dat we het sokkenseizoen achter ons laten, werd ik getrickerd door de basiscursus sokkenbreimachine die Jolanda Schotanus van Jokadootje aanbiedt. Van Jolanda heb ik leren weven, dus zij zou zeker in staat zijn om me te leren omgaan met een sokkenbreimachine.

De middag sokkenbreimachine vond ik op twee manieren geweldig.

De nerd in mij was helemaal flabbergasted dat Jolanda de sokkenbreimachine volledig zelf geprint en gemonteerd heeft. Ook allerlei trommels met meer of minder naalden kan ze maken met haar printer. Verrast was ik door de kwaliteit van de machines. Echt stevige apparaten die doen wat ze moeten doen.

En ook vond ik het geweldig te merken dat je simpel in een paar uurtjes tijd zomaar 140 centimeter aan kokerbuis kunt breien. Thuis moet je er nog even de boorden, hielen en tenen breien. En dat is zo gepiept.

Dat wil zeggen als je gewend bent om met een rondbreinaald of 4 breinaalden te breien. Voor het breien met 4 naalden draai ik m’n hand niet om, maar kreeg al weer snel last van een oude blessure. Mezelf daarom gedwongen om de rondbreinaald te gebruiken en continentaal te breien. Een beste klus bij de eerste sok. Maar oefening baart kunst. De tweede sok was een fluitje van een cent.

Of ik zelf nu een sokkenbreimachine zou willen? Ja voor de heb zou ik het geweldig vinden. Maar is het nuttig? Hoeveel sokken ga ik nog breien in m’n leven? Voor het eerst in 62 jaar heb ik nu twee paar sokken gebreid. Ik denk dat ik gewoon nog maar een keertje bij Jolanda afspreek om een nog langere sokkenkoker te breien.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.