|

Weefcollectief Fryslân

Deze week zijn Sjoerd en ik een weekje op vakantie in Drachten. Dit is op een half uurtje rijden van het #WeefcollectiefFryslân. Daarom had ik bedacht dat deze vakantie een mooie gelegenheid was om even langs te gaan bij Weefdocent Jolanda Schotanus.

Manlief heeft zijn ogen uitgekeken bij het Weefcollectief. Hij vond de diversiteit van de verschillende weefgetouwen geweldig. Samen hebben we al veel getouwen onderhanden gehad en dit maakte het nog eens extra interessant om te zien welk soort getouwen nog niet bij ons thuis hebben gestaan.

Voor mij is het vooral gezellig om naar het collectief te gaan. Ik blijf het verhaal achter het collectief geweldig vinden en fantastisch dat het zo goed loopt en er zoveel leden zijn. Jammer dat ze niet wat dichter bij Almelo zitten, anders zou ik ook lid zijn. Heb enorm veel waardering voor Jolanda en de anderen die hier zoveel tijd in steken. Ook altijd leuk om N. (die ik nog van module 1 ken) te treffen. Ze was net een ketting aan het scheren om stof te weven voor haar dochter. Grappig eigenlijk, ik ben helemaal niet zoveel bij het collectief geweest, maar toch steeds voelt het een beetje als thuiskomen.

Wens alle mensen de betrokken zijn bij het weefcollectief hier nog vele jaren weefplezier en graag weer tot de volgende keer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.